the guy so nice they named him twice

 • 1959
  Geboren tijdens de hete zomer, was Willy's lot bezegeld toen hij een plastic Roy Roger gitaar kreeg voor zijn vierde verjaardag.
 • 1971
  Op school droomt hij van elektrische gitaren, voor de spiegel ziet hij zichzelf in een Rock groepspelen.
 • 1973
  Er was geen weg terug meer, na het zien van The New-York Dolls op televisie weet hij het zeker. Zijn toekomst ligt niet in Wiskunde of aardrijkskunde. Zijn keuze was gemaakt.
 • 1975
  Op 16 jarige leeftijd was hij de schoolbanken moe en liet ze voor wat ze waren. Hij besliste om zich volledig aan Rock'n Roll te wijden en niemand verlangde een diploma van een Rock-ster, integendeel. Kortelings later wordt hij geconfronteerd met de realiteit des levens en beseft dat ook een toekomstige Rock-ster in afwachting zijn kost dient te verdienen. Hij moet aan de slag als handlanger in een vleesfabriek, overdag walgend en bedropen van bedorven bloed, herleeft hij 's nachts en dompelt zich onder in decibels en kunstlicht.
 • 1978
  Helaas, het jaar dat hij vaderland en vlag moet dienen. Hij wordt gekazerneerd ergens helemaal achteraan in Duitsland en moet er helpen
  Het Rode Gevaar op afstand te houden. Hij houd er een bittere nasmaak en een levenslange afkeer aan autoriteit aan over, hij voelt zich nog steeds beroofd van 8 maanden uit zijn leven Bij zijn terugkomst neemt hij een flinke duik in Rock'n Roll en omhelst alles wat erbij hoort.
 • 1981
  Arno draagt een song aan Willy op, de single Willy Willy wordt een groot succes. Willy speelt mee in de videoclip.
 • 1983
  Zijn goede vriend de rockfotograaf Danny Willems en Arno overtuigen hem om naar Brussel te verhuizen. Hij wordt door Marcel VanThilt gevraagd om gitarist Luc Van Acker te vervangen bij Arbeid Adelt! Daar ontmoet hij de Backingvocaliste Dani Klein.
 • 1985
  The Scabs nodigen Willy Willy uit als gastgitarist voor een optreden tijdens het E.B.U festival in Helsinki (Finland). Het werd een spetterende show met laaiende kritieken van pers en publiek, ze vragen hem om te blijven. Ondertussen was hij reeds een akoestisch duo met zijn goede vriend Dirk Schouffs begonnen. Om eindjes aan elkaar te knopen speelden ze vooral in Brussel Centraal en de hallen van metro stations, een van de nummers die ze brachten bestond uit de fameuze 3 akkoorden, ze vonden het een leuk idee om het 10 maal zo snel als normaal te spelen, Just A Friend is geboren . Een vriendin vraagt hen om tijdens de opening van haar exclusieve boetiek wat te komen jammen, Willy en Dirk vragen Dani Klein om te zingen tijdens het optreden. Het klikt, het duo wordt een trio en ze noemen zichzelf Vaya Con Dios. Ze doen mee aan de Baccara beker, winnen hem en brengen Just A Friend op single uit. De single wordt in heel Europa een hit en haalt platina. Willy staat voor een beslissende keuze : instant roem en geld of Rock'n Roll. Hij volgt zijn instinct en laat geld en roem achter zich. Hij blijft 10 jaar trouw op post bij The Scabs, ze brengen een zes-tal albums uit waarvan er 3 goud halen.
 • 1995
  The Scabs besluiten om Willy te vervangen door een andere gitarist, brengen nog één album uit zonder hem en splitten definitief in 1996.
 • 1999
  Willy Willy is terug, en deze keer als Frontman van zijn vervaarlijke Voodoo Band. Hij blijft zichzelf trouw en speelt Rock'n Roll met hart en ziel.
 • 2003
  Release van zijn eerste solo CD Willy Willy & The Voodoo Band. Goed onthaalt door pers en publiek en gevolgd door een reeks optredens. Hij mag het podium delen met o.m. Dr John, Canned Heat, George Thorogood en Bill Wyman.
 • 2005
  Release van een tweede album met zijn Voodoo Band HELLZAPOPPIN' in samenwerking en geproduced door zijn goede vriend Patrick Riguelle. Willy Willy blijft zijn Gravel Road bewandelen.
 • 2009
  Start van de geslaagde reünie concerten van The Scabs